ИСТОРИЯ НА ФЕНЕРИТЕ MAGLITE®


Фенерите MagLite® са синоним на качество, произведено в Америка от 1979 година. Всеки прожектор, който носи марката е резултат на научна и развойна дейност и усъвършенстване в продължение на повече от 35 години. Отличават се с изключителна надеждност и завидна здравина.


Успехът на фенерите MAGLITE®


Фенерът MagLite® e първоначално проектиран за целите на обществената сигурност и е въведен през 1979 г.

Полицаи, пожарникари и механици бързо разпространяват информацията за този здрав, надежден фенер, изработен от анодизиран алуминий, който ще промени преносимите осветителни уреди завинаги.

След серия от  продуктови иновации и усъвършенстване, успехът на фенерите MAGLITE® продължава с акумулаторната система  Maglite® Rechargeable Flashlight System™, един от най-мощните презареждаеми фенери с този размер.

Мини-фенерът Mini MAGLITE® AA e представен през 1984 г. и поставя нов стандарт за джобните фенери. По-малкият мини-фенер с батерии AAA, подходящ за различни промишлени и медицински приложения е въведен през 1987 г., а микро-фенерът Solitaire® с една батерия AAA, предназначен за ключодържатели и портмонета, бе въведен през 1988 година.


Често наричани "произведение на изкуството, което работи", фенерите MAGLITE® и мини-фенерите Mini MAGLITE® са оценени високо от Института по Дизайн Япония и от Музея за приложни изкуства в Германия. Списания Fortune и Money класират продуктите на Mag Instrument® сред най-добрите 100 продукта, които "Америка прави най-добре". През 1996 г., Уол Стрийт Джърнъл, описва фенера Maglite® като "Кадилакът на фенерите", и цитира-главния изпълнителен директор на Apple Computer Gilbert F. Amelio да казва, че иска Apple да бъде "MAGLITE® на компютрите".Няма добавени продукти в тази категория.